top of page

Mustan kaviaarin valitseminen .



Mikä kaviaari on parasta? Tähän kysymykseen on vaikea vastata oikein. On aina muistettava, että kaviaarin maku riippuu paljolti sen laadusta, ja kaviaarin oikean, nimenomaan kyseiselle kaviaarille ominaisen maun voi maistaa vain, kun kaviaari on ehdottoman hyvälaatuista.

Kaviaari on luonnontuote. Sitä saadaan erilajisista, eri-ikäisistä ja eri paikoissa elävistä sampikaloista, ja sen eri laatujen, värien ja makujen lukumäärä on rajaton. Suurinta osaa ihmisistä askarruttaa kysymys: miten valita paras kaikesta tästä moninaisuudesta? Mikä kaviaari on kaikkein parasta? Mikä maistuu parhaimmalta? Kitasampi on kaiketi kaikkein harvinaisin kala, joten sen mädistä valmistettu Beluga-kaviaari lienee kaikkein kalleinta, muttei välttämättä kaikkein herkullisinta. Asiantuntija saattaa nyt suositella teille Siberian sammesta valmistettua kaviaaria, joka on maultaan ja laadultaan parempaa kuin mikään muu, mukaan luettuna tällä hetkellä myynnissä olevat beluga-laadut. Kaikki riippuu siitä, mitä kaviaaria kulloinkin on saatavilla. Siis mitä suurempi on valikoima, sitä todennäköisempää on, että saatte parasta laatua olevaa ja maultaan oikeanlaista kaviaaria. Jokaisella meistä voi makumieltymyksistämme riippuen olla oma suosikkikaviaarimme, kaikki riippuu omasta mausta ja mielialasta. Valinta on hyvin yksilöllinen. Sampikalojen mädistä valmistettujen kaviaarien maun luokittelua varten on olemassa yleisesti hyväksyttyjä kriteereitä, mutta ne kertovat enemmän eri makujen eroista kuin itse mausta: Beluga-kaviaarin erottaa muista mätijyvien suuri koko, alhainen rasvapitoisuus, lähes täydellinen hajuttomuus, hieno maku ja miedosti pähkinäinen jälkimaku. Oscietra-kaviaari on makuvivahteittensa runsauden ansiosta varmaankin kaikkein mielenkiintoisin kaviaarilaji. Siinä on usein mieto liejuinen tai jodinen sivumaku, joskus molemmat, se on melko rasvaista ja saattaa tuoksahtaa kalalta ja jättää suuhun pitkään säilyvän hieman kirpeän jälkimaun tai kermaisen pähkinän makuvivahteen. Se on kaikkein yllätyksellisintä kaviaaria. Siberian sammen kaviaari on kaikkein pienijyväisintä ja rasvaisinta. Sen maku on usein hieman päällekäyvä, mutta kuitenkin ainutlaatuinen ja muista kaviaareista selvästi erottuva ja aavistuksen verran jodimainen, ja tuoksu miedosti kalamainen. Jotkut pitävät sitä beluga-kaviaariakin parempana. Puristetun kaviaarin paksu, vahva ja hyvin täyteläinen maku miellyttää monia. Sitä on kuitenkin nykyään miltei mahdotonta saada! Seulomaton kaviaari on ihmeellinen ruoka-aine niille, jotka rakastavat itseään niin, etteivät pysty kieltämään itseltään mitään. Nykyään se kuitenkin on yhtä harvinaista kuin puristettu kaviaari. On myös poikkeuksia kaikista säännöistä, ja joskus kaviaarissa voi olla täysin kyseiselle laadulle vieraita sivumakuja, makuvivahteita ja tuoksuja. Siksi onkin hyvä muistaa, että vaikka olisitte jo löytänyt oman suosikkinne, kannattaa jatkaa erilaisten kaviaarilaatujen maistelua tai - mikä vielä parempaa - kysyä neuvoa asiantuntijalta, joka ei ainoastaan yritä myydä teille omaa tuotettaan, vaan joka todella haluaa auttaa teitä löytämään parhaiten toiveitanne vastaavan tuotteen tai tutustuttaa teidät johonkin uuteen, mielenkiintoiseen makuun. Kun tilaatte kaviaaria, kertokaa mieltymyksistänne työntekijällemme, jotta hän osaisi suositella teille toiveitanne parhaiten vastaavaa tuotetta.


P.S. Yleensä miehet ja naiset pitävät erilaisista kaviaareista. Suurin osa miehistä pitää rasvaisemmasta, hieman kalalle maistuvasta kaviaarista. Naisia taas yleensä miellyttää vähärasvaisempi kaviaari, joka ei tuoksu kalalle ja jonka jyvät ovat mahdollisimman erillään ja maku mahdollisimman pehmeä.


Finlandia Caviar tunnetaan Helsingin ensimmäisenä kaviaariravintolana ja kauppana, joka tarjoaa erinomaisen valikoiman erilaisia ​​mätejä ja kaviaareja.


526 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page